Monday, December 12, 2011

BORANG PERMOHONAN GURU GANTI / GSTT 2012

Kepada pemohon;

Pihak kami ingin mengamalkan prinsip penjimatan di pejabat kami. Oleh yang demikian, mulai Disember 2011, borang permohonan guru ganti / gstt yang biasanya kami beri secara percuma tidak lagi dicetak. Sila muat turun borang tersebut di pautan blog ini atau di muat turun bahan di Portal PPD Manjung atau boleh muat turun di mana-mana blog dan portal pendidikan.

Terima kasih.

18 comments:

 1. borang perlu hantar d alamat mana?

  ReplyDelete
 2. Salam. Adakah pemohonan yang telah dihantar sebelum ini masih dalam simpanan pihak PPD Manjung?

  ReplyDelete
 3. salam...saya nak tanya, adakah bukan anak negeri melaka boleh memohon permohonan sebagai guru sandaran tidak terlatih??

  ReplyDelete
 4. sekolah saya ada guru bersalin. pihak sekolah pilih guru ganti tetapi PIBG yang bayar. Adakah sekarang ni setiap guru ganti dengan sebab cikgu bersalin PIBG yang bayar? atau Guru Ganti masih sekolah yang bayar? Kalau sekolah yg bayar, adatak pekeliling yg mengatakan sekolah yg perlu bayar? Mohon balas utk pemahaman saya.

  ReplyDelete
 5. SalAm, sy nak tanya, sebelum ini sy dah terima Tawaran guru ganti di smk teknik seri manjung..tetapi sy tidal dapat pergi kerana sedang Sarat mengandung 8bln, Adakah permohonan sy masih di simpan atau perlu membuat permohonan baru???

  ReplyDelete
 6. ASSALAMUALAIKUM..
  saya adalah seorang pelajar yang baru sahaja tamat peperiksaan SPM pada tahun lepas dan masih menunggu result spm.persoalan saya ialah adakah saya layak untuk memohon GSTT?

  ReplyDelete
  Replies
  1. GSTT untuk orang dah keluar universiti ya adik...

   Delete
 7. saya nak borang permohonan gstt. di manakah dapat borang tersebut?

  ReplyDelete
 8. salam..saya nak tanya dimana borang tersebut?

  ReplyDelete
 9. As salam..kat mana sya boleh download borang gstt. sebab tiada link yang membolehkan saya download borang tersebut

  ReplyDelete
 10. Assalamualaikum Ustaz Zamri,
  Saya Budi Hazrin Bin Ismail, lepasan sarjana dalam bidang kejuruteraan mekanikal, menetap di Seri Manjung berminat untuk menjadi guru ganti di sekitar Manjung hingga bulan September 2012. Borang yg dimuatturun dari sini `corrupted`. Mohon jasa baik ustaz emelkan borang yg diperlukan ke emel saya (klobok88@yahoo.com). Terima kasih.

  ReplyDelete
 11. saya guru ganti di sebuah sekolah..tarikh akhir saya mengajar adalah 23/04/2012..persoalannya,saya belum menerima gaji untuk bulan Mac..ada orang kata gaji untuk guru ganti lambat,tapi rakan saya dah dapat gaji untuk bulan Mac (dia terima pada 11 April 2012) sedangkan kami masuk mengajar pada tarikh yang sama,jawatan yang sama,di sekolah yang sama..ini yang membuatkan saya tidak puas hati..sehingga hari ini gaji saya belum masuk lagi,dah kira2 10 hari saya menunggu..saya dah bagi tahu pada pihak yang bertanggungjawab di sekolah namun gaji masih belum masuk..minta pihak yang bertanggungjawab menjawab persoalan saya ini..terima kasih..

  ReplyDelete
 12. Assalamualaikum, Saya Muhammad Hafizan bin Zainal Abidin. saya menpunyai satu soalan yang mahu ditujukan kepada pihak tuan. Kemanakah borang gstt itu patut dihantar? sekian, terima kasih.

  ReplyDelete
 13. Assalamualaikum..

  Saya merupakan seorang graduan dan berminat untuk memohon jawatan guru ganti di sekolah di kawasan sekitar seri manjung, sitiawan dan lumut. Diminta jasa baik tuan untuk menerangkan prosedur permohonan di syazmir87@gmail.com

  Terima kasih.

  ReplyDelete
 14. saya nak borang permohonan gstt. di manakah saya dapat borang tersebut?

  ReplyDelete
 15. salam...saya adalah lepasan universiti jurusan pendidikan dan akan mengakhiri praktikal di skp tldm, dimana boleh saya dapatkan surat permohonan guru ganti..

  ReplyDelete
 16. assalamualaikum.. saya sharifah nur diyana bt sayid hussain. saya pelajar lepasan ipta. saya nak tanya kat mana saya boleh dapatkan borang gstt ea?

  ReplyDelete